Αυξάνονται τα σημεία πώλησης πακέτων e-εισιτηρίων

Αυξάνονται τα σημεία πώλησης πακέτων e-εισιτηρίων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνονται σταδιακά τα σημεία διάθεσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων στις αστικές, με το σύστημα ωστόσο να μην έχει ομαλοποιηθεί πλήρως ακόμη. Χθες, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει πλέον σε περισσότερα από 1.000 σημεία πώλησης (περίπτερα, ψιλικατζίδικα κ.ά.) φακέλους με πακέτα εισιτηρίων. Ωστόσο, τρεις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου οι επιβάτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ειδικότερα, τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης είναι περιορισμένα, δεν διαθέτουν όλους τους τύπους κομίστρου, ενώ τα εκδοτήρια με υπαλλήλους των ΣΤΑΣΥ δεν λειτουργούν σε όλους τους σταθμούς ούτε όλες τις ώρες της ημέρας. Ετσι σε γρίφο μετατρέπεται η αναζήτηση μειωμένων εισιτηρίων, τα οποία κανείς μπορεί να προμηθευθεί μόνον από εκδοτήριο, καθώς τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης δεν προσφέρουν τη δυνατότητα αγοράς μειωμένου εισιτηρίου. Αποτέλεσμα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, φοιτητές, πολύτεκνοι, υπερήλικες να αναγκάζονται να προμηθεύονται ολόκληρα εισιτήρια, παρά το γεγονός ότι είναι δικαιούχοι μειωμένου. Στο μεταξύ, εξακολουθεί να εκκρεμεί η αναβάθμιση των περίπου 70 παλαιών μηχανημάτων έκδοσης χάρτινου εισιτηρίου, ώστε να εξυπηρετούν το νέο ηλεκτρονικό σύστημα. Σήμερα υπάρχουν σταθμοί των ΣΤΑΣΥ, όπως του Χολαργού, όπου υπάρχει μόνον ένα αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων μόνο από τη μία πλευρά του σταθμού. Μόλις κλείσουν οι μπάρες, δεν θα μπορεί να έχει ο επιβάτης πρόσβαση στο εκδοτικό μηχάνημα εάν εισέλθει από την πλευρά της ανόδου της Μεσογείων.

Χθες ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ ότι διαθέτει πλέον σε περισσότερα σημεία πώλησης φακέλους με πακέτα εισιτηρίων. Συγκεκριμένα, 1.005 επιλεγμένα σημεία, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών κ.ά., διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια Ath.ena Ticket. Τα εν λόγω σημεία έχουν παραλάβει φακέλους με πακέτα των 10 + 1 εισιτηρίων και των 5 εισιτηρίων, ολόκληρου και μειωμένου κομίστρου, τα οποία διατίθενται σε 1 τεμάχιο-κάρτα (πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket). Ειδικότερα, έχουν διατεθεί φάκελοι των 10 + 1 εισιτηρίων συνολικής αξίας 13,50 ευρώ και φάκελοι των 5 εισιτηρίων, αξίας 6,50 ευρώ. Επίσης, έχουν διατεθεί φάκελοι των 10 + 1 εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου, αξίας 6 ευρώ, και φάκελοι 5 εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου, αξίας 3 ευρώ. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ΟΑΣΑ να αποφεύγουν οι επιβάτες την προμήθεια μεμονωμένων εισιτηρίων, έχουν συνολικά διανεμηθεί περισσότεροι από 230.000 φάκελοι με πολλαπλά εισιτήρια, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.500.000 μεμονωμένα εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή