ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμποροι: «Καμία ανοχή» σε φαινόμενα βίας

emporoi-kamia-anochi-se-fainomena-vias-2236193

Καμία ανοχή της πολιτείας σε φαινόμενα βίας, όπως αυτά που συνέβησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Ερμού, ζητεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ).

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται σε υψηλό τόνο ότι η Ελληνική Αστυνομία για ακόμη μία φορά δεν συνέλαβε κανέναν ένοχο, ενώ καταγγέλλεται η απουσία μέριμνας για την αποζημίωση των πληγέντων εμπόρων.

Στο θέμα των αποζημιώσεων στέκεται και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ζητώντας όχι μόνο να δοθούν προς τις επιχειρήσεις τα προβλεπόμενα χρήματα, αλλά και να γίνουν από την πολιτεία όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Για άλλη μία φορά ο εμπορικός κόσμος βιώνει εικόνες καταστροφής στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αφενός, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής και αφετέρου, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων εμπόρων από τους βανδαλισμούς. Επισημαίνουμε ότι και αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία δεν κατόρθωσε να συλλάβει ούτε έναν ένοχο», αναφέρει ο ΕΣΑ στην επιστολή του προς τον κ. Τόσκα.

Μέτρα

Στη συνέχεια ο ΕΣΑ απαιτεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρώτον, να μην υπάρχει πλέον ανοχή από την πολιτεία σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας, δεύτερον, ένταση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας όλο το εικοσιτετράωρο και τρίτον, άμεση αποζημίωση των πληγέντων εμπόρων.