ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφωνα ένοχος ο Φλώρος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

energa1

Βαριές ποινές επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε δύο Αλβανούς υπηκόους και στον επιχειρηματία Αρη Φλώρο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος στην υπόθεση της Energa εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ. Στους δύο Αλβανούς Ντόλτσε Ολτι και Μπάκο Αμπέρ επιβλήθηκαν ποινές 23 και 22 ετών κάθειρξης αντίστοιχα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι ομόφωνα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου και το δικαστήριο διέταξε μετά την έκτιση της ποινής τους να απελαθούν και να μην επιστρέψουν στη χώρα μας για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Για τον Αρη Φλώρο το δικαστήριο, επίσης ομόφωνα, τον καταδίκασε ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας κατά του Αντωνόπουλου και του επέβαλε ποινή 13 ετών κάθειρξης, ενώ έκανε δεκτό το αίτημά του να έχει η ποινή του ανασταλτικό αποτέλεσμα έως ότου γίνει η δίκη στο Εφετείο, επιβάλλοντάς του παράλληλα ως περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ωστόσο η αναστολή στην έκτιση της ποινής για τον Αρη Φλώρο δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα, διότι εκτίει και άλλη ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση της Energa.

H καταδίκη και των τριών υπήρξε ομόφωνη, ενώ κανένας από τους κατηγορουμένους δεν ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης. Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη τους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η απόπειρα κατά του Αντωνόπουλου ήταν συμβόλαιο θανάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του, υπήρξε συνήγορος του Αρη Φλώρου και η σχέση του αυτή αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Η επίθεση

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ είχε γίνει στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου του 2014, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη. Ο 62χρονος έβγαινε από το σπίτι του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες τού άρπαξε το τσαντάκι με τα χρήματα και στη συνέχεια τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος και οι δύο δράστες, θεωρώντας ότι είναι νεκρός, έφυγαν με ένα λευκό Peugeot.

Στο σημείο της επίθεσης, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε έναν κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 χιλιοστών και 5 αποτσίγαρα που εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από τη γύρω περιοχή. Αρχικά κίνητρο θεωρήθηκε η ληστεία, στη συνέχεια όμως οι δράστες ομολόγησαν ότι είχαν «υπογράψει» συμβόλαιο θανάτου.