ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρόεδρος του ΣτΕ «παγώνει» το μαύρο στο Mega

o-proedros-toy-ste-pagonei-to-mayro-sto-mega

«Παγώνει» έως ότου συζητηθεί η υπόθεση επί της ουςίας η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι νεοτέρας, δηλαδή μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος και έως ότου κριθεί επί της ουσίας η απόφαση του ΕΣΡ, δίκη που αναμένεται να γίνει στις 4 Μαΐου του 2018. Εισηγητής ήδη ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

Η απόφαση για το τέλος του Mega πάρθηκε την περασμένη Τρίτη, έπειτα από συνεδρίαση επτά ωρών όπου και το ΕΣΡ απεφάνθη κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει δικαίωμα εκπομπής.

Η ανεξάρτητη αρχή έκρινε πως ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του. Το ΕΣΡ κατέληξε πως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρο 28, παρ. 10 του νόμου 4496/2014, γι’ αυτό και υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. «να τερματίσει τη λειτουργία του».