ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώοι οι 51 από τους 58 κατηγορουμένους για τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ

Αθώοι οι 51 από τους 58 κατηγορουμένους για τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ

Ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ.

Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ενόχους επτά πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απάτης, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50, αναγνωρίζοντας σε όλους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ξεκινούν από 3 χρόνια φυλάκιση έως τα 5 χρόνια κάθειρξη. Για όλους το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου έφυγαν όλοι ελεύθεροι από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα  επίμαχα ποσά δόθηκαν την τριετία 2008-2011  παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα για να … γίνουν  στη συνέχεια πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τα αδικήματα της απιστίας  κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε απιστία, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ΔΕΗ.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 59 κατηγορουμένους.