Καθημερινή σύνδεση Τουρκίας – Πέτρας από σήμερα

Καθημερινή σύνδεση Τουρκίας – Πέτρας από σήμερα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τους 450 επιβάτες από την Τουρκία φιλοδοξεί να φέρνει στο βόρειο τμήμα της Λέσβου σε κάθε δρομολόγιό του το καραβάκι «Kocal Kardesler», που σήμερα πραγματοποιεί την επίσημη πρώτη είσοδό του στο λιμάνι της Πέτρας. Μια επιτυχία που ήρθε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκο Μόλβαλη, ύστερα από προσπάθειες δύο χρόνων: «Αποστολή του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του δικτύου κάτω από την ομπρέλα του Lesvos The Other Aegean είναι, πέραν των δικών τους δράσεων, να στηρίζουν ενεργά κάθε προσπάθεια ιδιωτικών φορέων και επιχειρηματιών, που φέρνουν νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στο προσκήνιο και οικοδομούν νέες τουριστικές δυνατότητες για το νησί μας».

Ο Μόλυβος, όπως αποκαλείται η περιοχή της αρχαίας Μήθυμνας, είναι παραδοσιακά το πιο τουριστικό μέρος της Λέσβου, το οποίο πρώτο ανέπτυξε σχέσεις με ευρωπαϊκά πρακτορεία. Η νέα γραμμή, λοιπόν, Πέτρας – Κουτσούκουγιου αποτελεί για τον Μόλυβο, που απέχει πολύ λίγο από την Πέτρα, πύλη εισόδου για τους «ανατολικούς» επισκέπτες, τους Τούρκους, που μέχρι πρότινος έκαναν την πρώτη τους στάση για λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη, και δεν προχωρούσαν βόρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, το 2017 επισκέφθηκαν τη Λέσβο 48.610 επισκέπτες από τα απέναντι παράλια (45.022 το 2016 και 50.659 το 2015), που άφησαν, κατά τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, περίπου 3,81 εκατ. ευρώ για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, φαγητό και αγορές.

Από την άλλη, η περιοχή του Κουτσούκουγιου, άρα και η Λέσβος, είναι εύκολα προσβάσιμες από τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι Λέσβιοι που θα επισκεφθούν το Κουτσούκουγιου μπορούν να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας, την Ασσο και το Τσανάκαλε.

Το πιλοτικό δρομολόγιο, χωρίς επιβάτες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν στο νησί κατέφθασε το σκάφος της ακτοπλοϊκής εταιρείας Dentur, από το Κουτσούκουγιου, όπου την προηγούμενη μέρα έγινε μεγάλη γιορτή για τα εγκαίνια του τελωνείου και την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής με την Πέτρα Λέσβου. Ο προγραμματισμός των δρομολογίων μετά την άφιξη και του δεύτερου πλοίου είναι: Τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), καθημερινά δρομολόγια και από τα δύο λιμάνια. Κατά τους χειμερινούς μήνες, αν υπάρχει η δυνατότητα, δρομολόγια με μικρότερη συχνότητα, περίπου τρία με τέσσερα την εβδομάδα.

Η πρεμιέρα της γραμμής, πάντως, σήμερα Παρασκευή αξιοποιείται στο έπακρο από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, καθώς το σκάφος θα μεταφέρει 25 ποδηλάτες της εθνικής ομάδας Τουρκίας που θα συμμετάσχουν στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες του 5ου Molyvos Urban MTB, οι οποίοι θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους αθλητές της Εθνικής Ελλάδας θα είναι και η πρωταθλήτρια Ελλάδας Βαρβάρα Φασόη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή