Αποδοκιμασία για την άδεια Κουφοντίνα

Αποδοκιμασία για την άδεια Κουφοντίνα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εκ νέου χορήγηση αδείας στον πολλάκις καταδικασθέντα σε ισόβια για συμμετοχή στην 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα μέσω Τwitter καταδίκασε την τρίτη κατά σειράν 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον «Λουκά» της 17Ν, ο οποίος σημειωτέον τη διεκδίκησε διά της απεργίας πείνας. «Καταδικάζουμε απόλυτα την τρίτη άδεια σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο. Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα ακόμα κίνητρο για τους αναρχικούς ακολούθους του να διαπράξουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του».

«Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας», ανακοίνωσε η Ν.Δ. «Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Την έντονη αποδοκιμασία του εξέφρασε για άλλη μία φορά και ο Κώστας Μπακογιάννης. «Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροήν; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια “απεργία πείνας” ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμία κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό», σημείωσε ο Κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

Ο εκτελεστής της 17Ν, χθες, στις 9.20 εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού με 48ωρη άδεια. Παρόντες ήταν η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Εκτορας, ενώ ιδιαίτερα ένθερμα τον υποδέχθηκε παλιό δραστήριο μέλος του «Ρουβίκωνα», που ήταν και ο πρώτος που τον αγκάλιασε.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του «Ρουβίκωνα», εν μέσω της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου, εισέβαλαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο, ενώ ανήρτησαν και πανό στον λόφο της Ακρόπολης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα επιστρέψει στις φυλακές το πρωί της Πέμπτης και μέχρι τότε θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της Ν. Μάκρης μία φορά την ημέρα (μεταξύ 10 π.μ. και 12 μ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο περιοριστικός όρος ήταν αυστηρότερος, καθώς ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές ημερησίως.

Η άδεια εγκρίθηκε από το συμβούλιο φυλακών την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, καθυστέρησε να υλοποιηθεί λόγω της νοσηλείας του πολυϊσοβίτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή