ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελέας Η. Ζαγοραίος για την έρευνα στο Μάτι: «Το έγγραφο της Ξ. Δημητρίου προφανώς παρερμηνεύθηκε»

eisaggeleas-i-zagoraios-gia-tin-ereyna-sto-mati-to-eggrafo-tis-x-dimitrioy-profanos-parermineythike-2274800

«Παρερμηνεύτηκε» το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και η ίδια «δέχεται άδικες επιθέσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και οι αντιδράσεις που αρχικά προκλήθηκαν όταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με έγγραφό της να ληφθεί υπόψη στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, γεγονός που θα οδηγούσε την έρευνα σε καθυστέρηση.

Πάντως ήδη η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου από την Τρίτη απέστειλε νέο έγγραφο διευκρινίζοντας ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς μπορεί να συνεχίσουν, όπως κρίνουν, την έρευνα τους, ενώ σήμερα Τετάρτη εκδόθηκε η ανακοίνωση του Ηλία Ζαγοραίου η οποία καλύπτει πλήρως την Εισαγγελέα του Ανωτάτου δικαστηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών:

«Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Α.Π.. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της  να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».