ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σκοπίων

Αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σκοπίων

Επανασυνδέεται –αεροπορικώς τουλάχιστον– ύστερα από περίπου δέκα χρόνια η Αθήνα με τα Σκόπια. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και θα εκτελούνται από την Aegean με δρομολόγια της Olympic Air.

Οι δύο πόλεις θα συνδέονται αεροπορικώς δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη Bombardier Dash8 – Q400, χωρητικότητας 78 θέσεων. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ η εμπορική επιτυχία του νέου δρομολογίου μένει να διαπιστωθεί. Ωστόσο η δρομολόγησή της έχει μάλλον συμβολικό χαρακτήρα.

Μέχρι σήμερα η αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω άλλων αεροπορικών εταιρειών (Turkish Airlines, Air Serbia, Croatia Airlines κ.ά.) με ανταποκρίσεις και έως και δύο στάσεις, παρά το γεγονός ότι η απόσταση των δύο πόλεων είναι πολύ μικρή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Aegean ξεκινάει τις εν λόγω πτήσεις μετά την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων και, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Εξωτερικών.