Δραματική αύξηση παράνομων εισόδων από τον Εβρο

Δραματική αύξηση παράνομων εισόδων από τον Εβρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές από τον Εβρο όλους τους τελευταίους μήνες. Μόνο χθες 150 άτομα πέρασαν στην Ελλάδα από την Ορεστιάδα: Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου, από την αρχή του έτους έως και το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί 11.000 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι ο αριθμός των συλλήψεων ήταν πολύ μικρότερος, μόλις 3.000 άτομα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αρκετά μεγάλος είναι και ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που επιχειρούν να φθάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια ζητούν άσυλο στη χώρα μας. Ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, την προηγούμενη Δευτέρα, με επιστολή του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, ζητεί να ανακληθούν μετακινήσεις 15 συνοριοφυλάκων από τον Εβρο (11 από την Αλεξανδρούπολη και 4 από την Ορεστιάδα) και διαμαρτύρεται για τη συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με έγγραφο που έλαβαν τον προηγούμενο μήνα, οι 15 συνοριοφύλακες καλούνται να παρουσιαστούν στην Αθήνα, προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις φύλαξης.

«Οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον Εβρο με την έξαρση των παράνομων διελεύσεων απαιτούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα να αυξάνονται και όχι να μειώνονται», επισημαίνει ο κ. Πέτροβιτς. Διαμαρτυρία για τις μετακινήσεις των συνοριοφυλάκων πραγματοποίησαν και οι συνδικαλιστικές αστυνομικές ενώσεις της περιοχής, δεδομένου του φόρτου εργασίας, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Δυνάμεις του Λιμενικού χθες αναζητούσαν άτομα που αγνοούνται από βάρκα που ανετράπη στον Εβρο, στην περιοχή του Αίνου, δηλαδή στην πλευρά της Τουρκίας, πριν από λίγες ημέρες. Οι τουρκικές αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής πέντε σωρούς, τέσσερα άτομα διασώθηκαν, ωστόσο δύο ακόμα αγνοούνται, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων διασώθηκαν, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 11 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή