Επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν οι δικηγόροι των θυμάτων

Επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν οι δικηγόροι των θυμάτων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα των δικηγόρων που εκπροσωπούν τα θύματα της Χρυσής Αυγής υποβλήθηκε στον νέο προϊστάμενο του Εφετείου της Αθήνας, Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, με αίτημα τη λήψη μέτρων για επιτάχυνση της δίκης που συνεχίζεται για τέταρτη δικαστική χρονιά.

Οι δικηγόροι των θυμάτων (πολιτικής αγωγής) ζητούν τη διεξαγωγή της πολύκροτης δίκης σε αίθουσα του εφετείου Αθηνών – προς το παρόν άλλοτε γίνεται στο εφετείο και άλλοτε σε ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού – και επιπλέον την απαλλαγή των μελών του δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται, ότι πλην της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη όλα τα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου έχουν και άλλες δικαστικές απασχολήσεις, ενώ η δίκη βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων από την ογκωδέστατη δικογραφία, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 έχει συμπληρώσει ήδη 253 συνεδριάσεις και έχουν εξεταστεί περί τους 247 μάρτυρες του κατηγορητηρίου ενώ έχουν προταθεί για εξέταση 230 μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι προγνώσεις για ολοκλήρωση της δίκης στην πλέον αισιόδοξη εκδοχή της αναφέρουν, ως πιθανότερο χρόνο κατάληξης της το 2020 ή αργότερα. Πάντως παραμένει άγνωστο αν οι κατηγορούμενοι, τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, θα προσέλθουν να απολογηθούν καθώς ως σήμερα κρατούν στάση αποστασιοποίησης από το ποινικό μέρος της υπόθεσης και δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή