ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαχαιρωμένες οι τρεις γυναίκες που εντοπίστηκαν νεκρές στον Εβρο

machairomenes-oi-treis-gynaikes-poy-entopistikan-nekres-ston-evro-2277346

Νεκρές στην περιοχή του Πραγγίου Εβρου εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα τρεις γυναίκες η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από 15-25 ετών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για αλλοδαπές, που διέσχισαν παράτυπα τα σύνορα και εντοπίστηκαν δολοφονημένες από αγρότη δίπλα στον Έβρο ποταμό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις γυναίκες έφεραν τραύματα στο λαιμό, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και μαχαίρι.

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες βρέθηκαν δεμένες στα χέρια και πόδια. Πιθανολογείται πως πρόκειται για τη μητέρα με δύο της παιδιά ενώ το έγκλημα έχει διαπραχθεί πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Έχει αποκλειστεί το κίνητρο της δολοφονίας να είναι η ληστεία καθώς βρέθηκαν πάνω τους τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ερευνάται η περιοχή μήπως προκύψουν ευρήματα ικανά να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η Αστυνομία ερευνά εάν οι τρεις γυναίκες ταξίδευαν μόνες τους, εάν συνοδεύονταν από άνδρα ή εάν ήταν μέλη μεγαλύτερης ομάδας παράτυπων μεταναστών. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής για να εξετάσει τις σορούς, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο θάνατος των τριών γυναικών, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία του ιατροδικαστή, όλες φέρουν θανατηφόρα τραύματα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ το τριπλό έγκλημα φαίνεται ότι διαπράχθηκε τα προηγούμενα 24ωρα. 

Οι ταυτότητές τους παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, αλλά, φαίνεται ότι πρόκειται για νεαρής ηλικίας μετανάστριες, ή προσφυγοπούλες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι δύο νεότερες γυναίκες εκτιμάται ότι είναι από 15 έως 18 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.

Οι σοροί τους μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τη διαλεύκανση του τριπλού φονικού.