Ράδιο «Κ»: Ο Ερντογάν, η πυρηνική ενέργεια και η Ελλάδα

Ράδιο «Κ»: Ο Ερντογάν, η πυρηνική ενέργεια και η Ελλάδα

Η Τουρκία θέτει σε λειτουργία μέσα στο 2023 το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Νότης Παπαδόπουλος συζητά με τον Δημήτρη Μητράκο, επίκουρο καθηγητή Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η Τουρκία βάζει σε λειτουργία μέσα στο 2023 το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ο κ. Ερντογάν λέει πως σχεδιάζονται άλλα δύο για το μέλλον. Στην Ελλάδα ακόμα και η συζήτηση για την ενδεχόμενη κατασκευή ενός τέτοιου πυρηνικού σταθμού την επόμενη 20ετία παραμένει «ταμπού». Όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εξάλλου θεωρούν πως σε χώρες με άφθονο αέρα και ήλιο, όπως η δική μας, ένα πυρηνικό εργοστάσιο δεν έχει καμία λογική.

Στο Ράδιο «Κ», το εβδομαδιαίο podcast της Καθημερινής, ο Νότης Παπαδόπουλος συζητά με τον Δημήτρη Μητράκο, επίκουρο καθηγητή Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα υπέρ και τα κατά της παραγωγής ρεύματος από πυρηνικά και την πιθανότητα να εντάξει η χώρα μας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής και την πυρηνική ενέργεια. Σημειώνεται ότι το 25% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ευρώπη είναι από πυρηνικούς σταθμούς, ενώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο πάνω από 400 πυρηνικά εργοστάσια – τα περισσότερα στις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γαλλία.

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή