ΚΟΣΜΟΣ

Tζόνσον: Ρωτήστε τον πατέρα μου για το ταξίδι στην Ελλάδα

Tζόνσον: Ρωτήστε τον πατέρα μου για το ταξίδι στην Ελλάδα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τα ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι του πατέρα του στην Ελλάδα -παρά τις τρέχουσες συστάσεις προς τους Βρετανούς υπηκόους να αποφεύγουν τα μη αναγκαία διεθνή ταξίδια- πρέπει να απευθυνθούν στον ίδιο τον Στάνλεϊ Τζόνσον.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε πραγματικά να το θέσετε σε εκείνον», δήλωσε ο κ. Τζόνσον στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Βρετανία η είδηση ότι ο ίδιος ο πατέρας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλει, ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, παραβλέποντας τις συστάσεις της βρετανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της χώρας, να ταξιδεύουν μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο Στάνλει Τζόνσον έφτασε την Τετάρτη το βράδυ στο εξοχικό του στο Χόρτο Πηλίου, για να «θωρακίσει» την περιουσία του από τον κορωνοϊό – όπως είπε ο ίδιος – και όχι δια διακοπές, όπως έγραψαν όλα σχεδόν τα βρετανικα μέσα ενημέρωσης.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού «δικαιούνταν» να ταξιδέψει στην Ελλάδα και δεν έκανε κανένα σφάλμα. 

«Πρόκειται για ταξιωδιωτική οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία», δήλωσε στο Sky News ο Γκραντ Σαπς.

Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: «Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία».

Διαβάστε επίσης:

Στο Πήλιο για διακοπές ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον παρά το «μπλόκο» στη Βρετανία (φωτογραφίες)