Το κομμάτι The Mission «έντυσε» την κηδεία του Ενιο Μορικόνε

Το κομμάτι The Mission «έντυσε» την κηδεία του Ενιο Μορικόνε

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεβόμενοι την τελευταία του επιθυμία, οι συγγενείς του Ενιο Μορικόνε τον αποχαιρέτησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε μία πολύ «κλειστή» τελετή, η οποία πραγματοποιηθηκε στο παρεκκλήσι της πολυκλινικής Campus Biomedico στη Ρώμη, όπου ο οσκαρικός συνθέτης του παγκόσμιου κινηματογράφου απεβίωσε την νύχτα της Κυριακής σε κλινικη της Ρώμης, σε ηλικία 91 ετών. 

Το κομμάτι The Mission «έντυσε» την κηδεία του Ενιο Μορικόνε-1

Εκτός από τα παιδιά και την σύζυγό του, στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης δύο από τους πιο στενούς φίλους του μουσικοσυνθέτη, ο διάσημος σκηνοθέτης Τζιουζέπε Τορνατόρε και ο δικηγόρος του, Τζόρτζιο Ασούμα. 

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα adnkronos.com, κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας ακούστηκε το ορχηστρικό κομμάτι The Mission, το οποίο συνέθεσε ο Μορικόνε το 1986 για το σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας και ήταν ένα από τα αγαπημένα του. 

Σε αποχαιρετιστήριο σημείωμα που άφησε ο Μορικόνε στους αγαπημένους του, εξηγούσε και το γιατί έδωσε οδηγίες για κηδεία σε κλειστό κύκλο:«για έναν και μόνο λόγο: Δεν θέλω να ενοχλήσω». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή