Δημοκρατικός γερουσιαστής: Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν οι κυρώσεις

Δημοκρατικός γερουσιαστής: Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν οι κυρώσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις βαν Χόλεν προέβη τη Δευτέρα σε ανακοίνωση σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την Ουάσιγκτον, ως απάντηση στην αγορά των S-400. 

Ο γερουσιαστής είχε ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβει την απόφαση για αυτές τις κυρώσεις.

«Αφού είδα τον πρόεδρο Τραμπ να αρνείται πολλές φορές να κάνει κάποιο βήμα προκειμένου να λογοδοτήσουν η Τουρκία και ο Ερντογάν, χαίρομαι που επιτέλους η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε τις απαιτούμενες κυρώσεις – παρόλο που αυτό συνέβη υπό την επικείμενη απειλή περαιτέρω ενεργειών από το Κογκρέσο. Αυτά τα μέτρα στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν: δεν θα του επιτρέψουμε να υπονομεύσει την εθνική μας ασφάλεια και αυτή των πιστών μας συμμάχων στο ΝΑΤΟ, χωρίς συνέπειες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία προκειμένου να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την ασφάλεια όλων των μελών της Συμμαχίας», αναφέρει ο Δημοκρατικός γερουσιαστής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή