Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: Μείνετε σπίτι στις γιορτές
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: Μείνετε σπίτι στις γιορτές

Αυξάνεται η κρίση ψυχικής υγείας στην Ευρώπη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματική έκκληση στους Ευρωπαίους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους αυτές τις γιορτές απηύθυνε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη απειλείται και από κρίση ψυχικής υγείας.

Ο Δρ Χανς Κλούγκε δήλωσε την Παρασκευή ότι πρέπει αυτά τα Χριστούγεννα οι Ευρωπαίοι να αποφύγουν τις συναναστροφές γιατί δεν αξίζει το ρίσκο να βγουν και να συναντηθούν με άλλους ενώ ο κορωνοϊός καραδοκεί.

Τόνισε επίσης πως παραμένει μια απόσταση μεταξύ όσων επιτρέπουν οι αρχές στις ευρωπαϊκές χώρες και όσων πρέπει να κάνουν οι πολίτες.

«Έχουμε μπροστά μας ακόμη μερικούς μήνες θυσιών, και πρέπει να συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα είμαστε συλλογικά υπερήφανοι. Όταν θα αναπολούμε αυτές τις πρωτοφανείς ημέρες, ελπίζω να αισθανόμαστε όλοι ότι φερθήκαμε με πνεύμα ανθρωπισμού για την προστασία όσων το έχουν ανάγκη», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης.

Σημείωσε ακόμη ότι η πανδημία έχει πλήξει τόσο τις οικονομίες όσο και την ψυχική υγεία του κόσμου.

«Από τις αγωνίες σχετικά με τη μετάδοση του ιού και τις ψυχολογικές συνέπειες των λόκνταουν και της αυτοαπομόνωσης, έως τον αντίκτυπο της ανεργίας, των οικονομικών ανησυχιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, το συνολικό αποτέλεσμα της πανδημίας στην ψυχική υγεία θα είναι μακροπρόθεσμο,» προειδοποίησε ο Δρ Κλούγκε, κάνοντας λόγο για μια «αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας στην Ευρώπη».

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή