«Βολές» Άγκυρας κατά Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

«Βολές» Άγκυρας κατά Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Μετά την καταδίκη της Τουρκίας για την κράτηση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο της Τουρκίας βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο κάλεσε την Άγκυρα να προχωρήσει σε άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Μετά τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -ο οποίος την Τετάρτη χαρακτήρισε «πολιτικού χαρακτήρα», «μεροληπτική» και «υποκριτική» την απόφαση– ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, επεσήμανε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι άνευ σημασίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «τρομοκράτη» τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή 142 ετών φυλάκισης στην περίπτωση που καταδικαστεί, με τις τουρκικές αρχές να του καταλογίζουν ότι υπήρξε ηγέτης τρομοκρατικής οργάνωσης, λόγω των δραστηριοτήτων του κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του 2014.

Η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης μεγάλης κλίμακας μετά την δημοσίευση της απόφασης με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την κράτηση του Κούρδου πολιτικού.

Ερντογάν: Η Τουρκία ελπίζει σε νέα σελίδα με Ε.Ε., ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την Τετάρτη εκ νέου την ελπίδα για μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021.

«Είχαμε μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα δείξει τη «δέουσα σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ κάλεσε την Ε.Ε. «να απαλλαγεί από τη στρατηγική της τύφλωση το συντομότερο δυνατό».

Με πληροφορίες από Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή