Χαλαρώνουν κάποια μέτρα στη Μόσχα

Χαλαρώνουν κάποια μέτρα στη Μόσχα

Θα επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας τα μπαρ και τα εστιατόρια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαλάρωση ορισμένων μέτρων τα οποία είχαν εφαρμοστεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προχωρά η Μόσχα.

Πλέον, θα επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας τα μπαρ και τα εστιατόρια, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Οι επιχειρήσεις επίσης δεν θα οφείλουν πλέον να έχουν έναν περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων που θα εργάζεται από το γραφείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι αλλαγές αυτές ισχύουν από σήμερα Τετάρτη.

17.741 νέα κρούσματα και 594 νέοι θάνατοι στη Ρωσία

Η Ρωσία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 17.741 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 3.774.672.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τις 29 Οκτωβρίου που η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα έπεσε κάτω από τα 18.000, ανακοίνωσε το κέντρο διαχείρισης του κορωνοϊού.

Το κέντρο ανέφερε επίσης 594 νέους θανάτους – από 564 που είχαν σημειωθεί μια ημέρα πριν -ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα σε 71.076.

Ακόμη 1.743 θάνατοι στο Μεξικό

Ακόμη 1.743 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό, ενώ επιβεβαιώθηκαν 7.165 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 152.016 νεκρούς επί συνόλου 1.788.905 μολύνσεων.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας, ο 67χρονος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που ανακοίνωσε την Κυριακή πως μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα -πονοκέφαλο και πυρετό- αλλά γενικά τα «πάει καλά».

982 νεκροί στη Γερμανία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.161.279, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 982 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 53.972 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία προκαλούν οι 842 νέες μολύνσεις

ΑΠΘ: Από τέλη Δεκεμβρίου η βρετανική μετάλλαξη στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Σπυρίδων Δευτεραίος μιλάει στην «Κ» για την κολχικίνη

Π. Αρκουμανέας: Ενδείξεις για κρούσματα της μετάλλαξης και στη Βόρεια Ελλάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή