Ε.Ε.: Σύντομα περισσότερα εμβόλια πλην των τριών που εγκρίθηκαν

Ε.Ε.: Σύντομα περισσότερα εμβόλια πλην των τριών που εγκρίθηκαν

Διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών που ήδη έχουν εγκριθεί παρείχε η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών που ήδη έχουν εγκριθεί παρείχε η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου κατά την ενημέρωση για τον ευρωπαϊκό εμβολιασμό σε εκδήλωση του ΕΛΚ με μέλη των εθνικών Κοινοβουλίων και του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενη στις επιθέσεις εναντίον της Κομισιόν για αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κ. Κυριακίδου σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι κατά την παραγωγή ενός νέου εμβολίου, δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι, επομένως η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία. Τόνισε επίσης ότι η Ε.Ε. διαπραγματεύτηκε καλύτερη τιμή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό όλα τα κράτη – μέλη να συμμετέχουν σε κάθε βήμα με διαφάνεια και με σαφή στρατηγική της Ε.Ε.

Επιπλέον, η κ. Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Sanofi.

Διαβάστε επίσης: Προβληματίζουν οι αρνητές υγειονομικοί – «Δεν μπορεί να τους υποχρεώσει κανείς να εμβολιαστούν»

Κυρ. Μητσοτάκης: Σωστή η απόφαση για συλλογική αγορά εμβολίων από Ε.Ε.

Την απόφαση της Ε.Ε. να διαπραγματευτεί συλλογικά την αγορά των εμβολίων υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Πέμπτη στο πρακτορείο Reuters, υποστηρίζοντας πως οι μικρότερες χώρες της Ένωσης θα είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αν καλούνταν να διαπραγματευτούν μόνες τους.

Στον απόηχο της κριτικής που έχουν δεχθεί οι Βρυξέλλες, με επίκεντρο τη διατάραξη της αλυσίδας παραδόσεων από την AstraZeneca, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν η σωστή.

Διαβάστε ακόμη: Νέα δεδομένα για τον εμβολιασμό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ