ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετανία προς Ε.Ε.: Οι περιορισμοί στις εξαγωγές εμβολίων θέτουν σε κίνδυνο τη μάχη κατά της Covid

Βρετανία προς Ε.Ε.: Οι περιορισμοί στις εξαγωγές εμβολίων θέτουν σε κίνδυνο τη μάχη κατά της Covid

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές εμβολίων κατά της Covid θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη μάχη που δίνεται παγκοσμίως ενάντια στην πανδημία, προσθέτοντας ότι αναμένει από την Ε.Ε. να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμών. 

«Η παγκόσμια ανάκαμψη από την Covid βασίζεται στη διεθνή συνεργασία, Όλοι εξαρτώμεθα από τις διεθνείς αλυσίδες προμηθειών – η επιβολή περιορισμών θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως κατά του ιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. 

Διαβάστε ακόμη: Η Ε.Ε. παρατείνει τον έλεγχο στις εξαγωγές εμβολίων

Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. στήριξε την απόφαση της Ιταλίας να βάλει «μπλόκο» στην εξαγωγή 250.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην Αυστραλία.

«Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει με την [πρόεδρο της Κομισιόν] φον ντερ Λάιεν νωρίτερα μέσα το 2021 και εκείνη επιβεβαίωσε ότι το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται ο μηχανισμός [της Ε.Ε.] είναι η διαφάνεια και δεν έχει στόχο να περιορίσει τις εξαγωγές των εταιρειών… περιμένουμε η Ε.Ε. να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Με πληροφορίες από Reuters