Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να καταθέσουν χρήματα και χρυσό

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να καταθέσουν χρήματα και χρυσό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να καταθέσουν τα χρήματα τους στις τράπεζες για να στηρίξουν την τουρκική οικονομία.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους συμπολίτες μου να καταθέσουν στις τράπεζες τα συναλλάγματα και τον χρυσό που διαθέτουν τα οποία είναι εθνική μας περιουσία. Έτσι θα τα εντάξουν στην οικονομία. Αυτή η έκκλησή μου ενοχλεί κάποιους.

Όμως εγώ ζητώ να εντάξουν την περιουσία τους στην οικονομία και τους δείχνω το δρόμο να κερδίσουν oι ίδιοι και η χώρα, στη βάση του win-win» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στις κυρώσεις των ΗΠΑ αλλά και στις προειδοποιήσεις της Ε.Ε για κυρώσεις και δήλωσε πως η Άγκυρα δεν δίνει καμία σημασία σε αυτές τις απειλές.

«Προσπαθούν να μας επιβάλουν κριτήρια τα οποία δεν τα εφαρμόζουν στις χώρες τους. Στόχος τους δεν είναι να κάνουν τη χώρα μας πιο σύγχρονη ούτε να την οδηγήσουν σε ευημερία. Ξέρουμε πως στοχεύουν να χάσουμε χρόνο και ενέργεια. Δεν θα αποδεχθούμε αυτή τη διπρόσωπη στάση στα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας, στον ενεργειακό τομέα, από την οικολογία στα ανθρώπινα δικαιώματα, από το εμπόριο μέχρι και τις πολιτικές ελευθερίες» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία «από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Κύπρο μέχρι και το Καραμπάχ, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και το Αιγαίο όλους τους αγώνες τους οδήγησε σε επιτυχία με αυτή τη λογική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή