Κομισιόν: 107 εκατομμύρια δόσεις στα κράτη-μέλη στο α’ τρίμηνο

Κομισιόν: 107 εκατομμύρια δόσεις στα κράτη-μέλη στο α’ τρίμηνο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις 107 εκατομμύρια θα φτάσουν οι δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που θα έχουν παραδοθεί στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ως το τέλος της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιτυγχάνεται έτσι ο – αναθεωρημένος προς τα κάτω, εξαιτίας της AstraZeneca – στόχος για 100 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του α’ τριμήνου του 2021.

Διαβάστε επίσης:
• Τα μέτωπα στη μάχη Ε.Ε. για επιπλέον δόσεις εμβολίων

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε στο τακτικό briefing της Επιτροπής, οι παραδόσεις από τις Pfizer-BioNTech θα φτάσουν τις 67,5 εκατομμύρια δόσεις (αριθμός υψηλότερος ακόμα και από τον ανοδικά αναθεωρημένο στόχο των 66 εκατομμυρίων δόσεων), η Moderna θα παραδώσει 9,8 εκατομμύρια δόσεις (έναντι στόχου 10 εκατομμυρίων) και η AstraZeneca θα παραδώσει 29,7 εκατομμύρια δόσεις (έναντι του τελικού στόχου 30 εκατομμυρίων).

Διαβάστε επίσης:
• Pfizer/BioNTech: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και στις ηλικίες 12-15 ετών

Σε άλλες εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια, εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι οι παραγωγοί του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εξακολουθούν να μην έχουν καταθέσει αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για υπό όρους άδεια κυκλοφορίας. Τέλος, σχετικά με τον πρόσφατα ενισχυμένο μηχανισμό εξουσιοδότησης εξαγωγών εμβολίων, αναφέρθηκε ότι (με βάση τα στοιχεία της Δευτέρας) έχουν κατατεθεί 491 αιτήσεις για εξαγωγές, 483 έχουν γίνει δεκτές, μία έχει απορριφθεί ενώ επτά ακόμα εξετάζονται.

Διαβάστε επίσης:
• Η Γερμανία «παγώνει» ξανά το AstraZeneca

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή