Ιταλία: Στο «φως» στοιχεία από την υπόθεση κατασκοπείας

Ιταλία: Στο «φως» στοιχεία από την υπόθεση κατασκοπείας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ιταλός αντιπλοίαρχος που συνελήφθη χθες βράδυ στην Ρώμη για κατασκοπία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ονομάζεται Βάλτερ Μποτ και εργάζεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Ο Μποτ, όπως διέρρευσε, φωτογράφιζε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές απόρρητο υλικό, το οποίο μετέφερε σε «στικάκι» και στη συνέχεια παρέδιδε στον ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κύριος όγκος των πληροφοριών που παρέδωσε φέρεται ότι αφορά στρατιωτικά συστήματα τηλεπικοινωνιών και, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Μποτ έλαβε από τον Ρώσο στρατιωτικό πέντε χιλιάδες ευρώ που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε μικρά χάρτινα κουτιά.

«Η παράδοση απόρρητων εγγράφων από μέρους Ιταλού αξιωματικού σε αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι μια εχθρική πράξη ιδιαίτερα σοβαρή, σε σχέση με την οποία λάβαμε αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα» δήλωσε, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως μελετάει τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η απόφαση από τις ιταλικές αρχές για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, για εμπλοκή τους σε υπόθεση κατασκοπείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, η απάντηση θα έρθεί μετά την «ανάγνωση» των λόγων της απέλασης, ενώ νωρίτερα το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύλληψη του Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου δεν θα επηρεάσει τις θετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή