Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. άγγιξε το ορόσημο των 100 εκατ. εμβολιασμών

Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. άγγιξε το ορόσημο των 100 εκατ. εμβολιασμών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σήμερα τους 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς κατά του νέου κορωνοϊού, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Είναι ένα ορόσημο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι», προσθέτει η πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ε.Ε. «επιταχύνει τον ρυθμό προμηθειών των εμβολίων. 

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο J&J: Σε νέα περιδίνηση το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ε.Ε.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει. 

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν εξασφάλισε την επίσπευση της παράδοσης 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ξεκινώντας από τον Απρίλιο ως το τέλος Ιουνίου.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε νωρίτερα η κ. φον ντερ Λάιεν, δεν πρόκειται για νέες δόσεις αλλά για ήδη συμφωνημένες ποσότητες, η παράδοση των οποίων μετατέθηκε χρονικά από το δ’ στο β’ τρίμηνο του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή