Φάουτσι: «Ναι» στη χαλάρωση των μέτρων για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Φάουτσι: «Ναι» στη χαλάρωση των μέτρων για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δήλωσε χθες Κυριακή ότι είναι θετικός σε μια χαλάρωση των μέτρων για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται κατά του νέου κορωνοϊού.

Η δήλωσή του ήρθε μόλις δύο ημέρες αφότου το αμερικανό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών έδωσε καθυστερημένα έμφαση στον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού μέσω του αέρα.

Διαβάστε επίσης: Φάουτσι: Η Ινδία πρέπει να επιβάλει πανεθνικό lockdown

Ο Δρ. Φάουτσι τόνισε ότι καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χορηγηθέντων εμβολίων, «πρέπει να αρχίσουμε να αυξάνουμε τις ελευθερίες» σε ό,τι αφορά το μέτρο για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αν και τόνισε ότι η χώρα καταγράφει ακόμη περίπου 43.000 κρούσματα ημερησίως. «Πρέπει να μειώσουμε πολύ περισσότερο αυτό τον αριθμό», σημείωσε.

Την Παρασκευή, το CDC επικαιροποίησε τις πληροφορίες του σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού, εξηγώντας με σαφήνεια ότι είναι πιθανό κάποιος να εισπνεύσει τον ιό ακόμη και όταν βρίσκεται πάνω από δυο μέτρα μακριά από ένα άτομο που έχει προσβληθεί.

Προηγουμένως, το κέντρο είχε αναφέρει ότι η μόλυνση από κορωνοϊό γίνεται τις περισσότερες φορές μέσω των «στενών επαφών και όχι της μετάδοσης μέσω του αέρα».

Η επικαιροποίηση αυτή ευθυγράμμισε τις πληροφορίες του CDC με στοιχεία σχετικά με τον κίνδυνο της μετάδοσης μέσω των σταγονιδίων που υπάρχουν στον αέρα, κάτι που είχαν επισημάνει επιδημιολόγοι από το 2020.

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαίο η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας να εκδώσει πρωτόκολλα για τους εργοδότες προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού μέσω του αέρα στους χώρους εργασίας.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή