Σιγκαπούρη: Προσωρινή έγκριση σε τεστ αναπνοής για τον κορωνοϊό

Σιγκαπούρη: Προσωρινή έγκριση σε τεστ αναπνοής για τον κορωνοϊό

Εντοπίζει τη μόλυνση με Covid-19 σε ένα λεπτό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή έγκριση σε τεστ αναπνοής, το οποίο εντοπίζει τη μόλυνση με Covid-19 μέσα σε ένα λεπτό, έδωσαν οι αρχές στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την τοπική start up που ανέπτυξε το προϊόν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έκκληση ΠΟΥ: Να εμβολιαστεί το 10% του πληθυσμού όλων των χωρών έως τον Σεπτέμβριο

Η Breathonix, εταιρεία που υπάγεται στο εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS), ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία.

Το τεστ αναπνοής θα πραγματοποιείται παράλληλα με rapid test αντιγόνου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ενίσχυση εξουσιών του ΠΟΥ ζητεί ο Μακρόν – Γκουτέρες: Είμαστε σε πόλεμο

Στην πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη η συσκευή ανίχνευσης του κορωνοϊού μέσω αναπνοής εμφάνισε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

Η συσκευή διαθέτει στόμιο μίας χρήσης. Αφού ο ενδιαφερόμενος φυσήξει στη συσκευή, αυτή αναλύει τα χημικά συστατικά της αναπνοής για να καθορίσει αν κάποιος έχει μολυνθεί από την Covid-19.

Όσοι βγαίνουν θετικοί στο τεστ, θα υποβάλλονται και σε μοριακό τεστ, σύμφωνα με τη Breathonix, η οποία δήλωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς για τη χρήση του τεστ.

Και άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Ολλανδία, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα τεστ που εντοπίζουν την Covid-19 μέσω αναπνοής.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή