Βρετανός υπ. Υγείας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Κάμινγκς

Βρετανός υπ. Υγείας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Κάμινγκς

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Ντόμινικ Κάμινγκς 

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες, Τετάρτη, εναντίον του ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας είπε επανειλημμένως ψέματα κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πύρινο «κατηγορώ» Κάμινγκς εναντίον Μπόρις Τζόνσον

«Οι κατηγορίες αυτές που διατυπώθηκαν χθες… είναι σοβαρές κατηγορίες», είπε ο Χάνκοκ απαντώντας σε επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του Κάμινγκς.

«Καλωσορίζω την ευκαιρία να έρθω στην Βουλή (των Κοινοτήτων) για να καταγραφεί επισήμως στα πρακτικά ότι αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες σχετικά με την ειλικρίνεια είναι ψευδείς και ότι έχω υπάρξει εξαρχής ειλικρινής με τους ανθρώπους, τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικά», ανέφερε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τζόνσον: Αποκαλούσε τον ιό “kung flu” και σχεδίαζε σόου μπροστά στις κάμερες

Σημειώνεται ότι ο Κάμινγκς, ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του Τζόνσον μέχρι τα τέλη του περασμένου χρόνου, εξαπέλυσε χθες επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του Χάνκοκ στη διάρκεια της επτάωρης κατάθεσής του ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής λέγοντας ότι η ανικανότητά τους προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Κάμινγκς, ήταν ακατάλληλος για τον ρόλο του, ενώ ο Χάνκοκ είπε επανειλημμένως ψέματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσει την αξιοπιστία του και θα έπρεπε να έχει απολυθεί εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχιών του στη διαχείριση της πανδημίας, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή