Βραζιλιάνος γερουσιαστής προς Νεϊμάρ: «Μην παίξεις στο πρωτάθλημα θανάτου»

Βραζιλιάνος γερουσιαστής προς Νεϊμάρ: «Μην παίξεις στο πρωτάθλημα θανάτου»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματική έκκληση στον αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Νεϊμάρ, να μη συμμετάσχει σε ένα «πρωτάθλημα θανάτου», όπως αποκάλεσε το Κόπα Αμέρικα, έκανε Βραζιλιάνος γερουσιαστής, επικεφαλής επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του προέδρου της χώρας Ζαΐγ Μπολσονάρου σχετικά με την τραγική εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Σε μια κλασική περίπτωση προσπάθειας να… τα πει στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά, ο γερουσιαστής Ρενάν Καλιέιρος κάλεσε τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο να απόσχει από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων της Νότιας Αμερικής που αρχίζει στις 13 του μηνός επί βραζιλιάνικου εδάφους κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Μπολσονάρου.

«Νεϊμάρ, μην μπεις στο γήπεδο σε αυτό το Κόπα Αμέρικα, ενόσω οι φίλοι σου, οι συγγενείς σου, οι γνωστοί σου συνεχίζουν να πεθαίνουν και τα εμβόλια δεν έρχονται στη χώρα μας», είπε μέσω του Ράδιο Ελντοράντου ο κ. Καλιέιρος.

«Δεν είναι αυτό το πρωτάθλημα στο οποίο θέλουμε να αγωνιστούμε. Εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα των εμβολιασμών. Σε αυτό το πρωτάθλημα είναι που πρέπει να βάλεις γκολ, ώστε να βελτιωθεί το σκορ μας, γιατί εκεί είμαστε στο τέλος της βαθμολογίας», είπε ο έμπειρος γερουσιαστής, του οποίου η χώρα έχει ήδη θρηνήσει 465.000 θανάτους από κορωνοϊό, ο δεύτερος μεγαλύτερος φόρος αίματος στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

«Στο “πρωτάθλημα του θανάτου” είμαστε στη δεύτερη θέση, με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως», τόνισε.

Η ανάληψη-έκπληξη της διοργάνωσης από τη Βραζιλία, 13 μόλις μέρες πριν το εναρκτήριό της λάκτισμα, μετά την αφαίρεσή της από Κολομβία και Αργεντινή, έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις εντός της Βραζιλίας, με μια περιοχή μάλιστα (το Περναμπούκο) να δηλώνει στην κεντρική κυβέρνηση στην Μπραζιλία να μην πλησιάσει καν για να φέρει εκεί μερικούς από τους αγώνες της διοργάνωσης.

«Η εθνική Βραζιλίας δε γίνεται να συμφωνήσει με αυτό. Οι εντατικές και τα νεκροταφεία είναι γεμάτα. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούμε να πανηγυρίζουμε γκολ της Βραζιλίας;» διερωτήθηκε ο κ. Καλιέιρος.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή