WSJ: Κίνδυνος να λήξουν εκατομμύρια εμβόλια της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

WSJ: Κίνδυνος να λήξουν εκατομμύρια εμβόλια της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Οι πολιτείες και τα νοσοκομεία επιχειρούν να διανείμουν με διαφορετικό τρόπο τα εμβόλια, τη στιγμή που οι προσπάθειες εξαγωγής τους αντιμετωπίζουν εμπόδια

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοσοκομεία, δομές υγείας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνουν αγώνα δρόμου, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα χρησιμοποιηθούν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, τα οποία πρόκειται να λήξουν αυτόν τον μήνα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 1.339 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι, 381 διασωληνωμένοι

Ο κίνδυνος τόσες πολλές δόσεις να χαθούν, τη στιγμή που αναπτυσσόμενες χώρες αναζητούν εμβόλια, θα προσθέσει πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν να διανείμει σκευάσματα. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες πρακτικές λύσεις για τη γρήγορη διανομή τους στις ΗΠΑ ή σε ξένες χώρες, σύμφωνα με άτομα που εμπλέκονται στην προσπάθεια εμβολιασμού, τα οποία επικαλείται η Wall Street Journal.

Το απόθεμα είναι, εν μέρει, συνέπεια της απόφασης των ΗΠΑ τον Απρίλιο να αναστείλει προσωρινά τη χορήγηση δόσεων του εμβολίου J&J, προκειμένου να εκτιμηθεί ο κίνδυνος θρομβώσεων. Η παύση οδήγησε σε ακυρώσεις ραντεβού που δεν έχουν προγραμματιστεί εκ νέου, τη στιγμή που, σε ορισμένες περιοχές, αυξήθηκε η διστακτικότητα προς το συγκεκριμένο εμβόλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους του κλάδου, που μίλησαν στη WSJ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αστικά λύματα: Πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις του ιικού φορτίου σε επτά πόλεις

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ορισμένα νοσοκομεία και πολιτείες ανέφεραν ότι δόσεις εμβολίων των Pfizer/ BioNTech και Moderna, πρόκειται να λήξουν αργότερα αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο τα αποθέματα περιλαμβάνουν επί του παρόντος δόσεις του εμβολίου της J&J. Το εμβόλιο της Pfizer λήγει έξι μήνες μετά την παρασκευή του, ενώ το εμβόλιο της Moderna μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη για έως και έξι μήνες.

Η Φιλαδέλφεια, μεγαλύτερη πόλη της Πενσιλβάνια, διαθέτει 42.000 δόσεις του εμβολίου της J&J που πρόκειται να λήξουν. Νοσοκομεία και δομές δημόσιας υγείας προσφέρουν κίνητρα για τη χορήγηση των εμβολίων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΕΜΑ: Αξιολογείται η χρήση του εμβολίου Moderna σε εφήβους

Η J&J αποθηκεύει δόσεις του εμβολίου της στην κατάψυξη, από την οποία βγαίνουν όταν διανέμονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις δομές υγείας. Οι δόσεις μπορούν να ψυχθούν για τρεις μήνες και η εταιρεία μελετά εάν μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής, δήλωσε εκπρόσωπος της J&J.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πολλά φάρμακα και εμβόλια μπορούν να παραμείνουν αποτελεσματικά για χρόνια, αλλά όλα σταδιακά αρχίζουν να χάνουν την ισχύ τους. Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά μετά την ημερομηνία λήξης, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο τα δεδομένα των δοκιμών ήταν περιορισμένα όταν εγκρίθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι τα περισσότερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, δεν θα λήξουν σύντομα. Κρατικές δομές υγείας και οι αξιωματούχοι νοσοκομείων ανέφεραν ότι οι συστάσεις από τις πολιτείες και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είναι να καταστραφούν οι δόσεις που λήγουν.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Τελευταίες ειδήσεις

Προς συμβιβαστική λύση για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου

Νέες αντικειμενικές: Κερδισμένοι και χαμένοι – Αλλάζουν τους συντελεστές για να παραμείνει ίδιος ο ΕΝΦΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή