Euro 2021: Το Λονδίνο εξαιρεί 2.500 VIP της UEFA από την υποχρέωση για καραντίνα

Euro 2021: Το Λονδίνο εξαιρεί 2.500 VIP της UEFA από την υποχρέωση για καραντίνα

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα παραμείνουν εντός «φούσκας» και θα ελέγχονται τακτικά

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λονδίνο αποφάσισε να εξαιρέσει από τους δικούς του κανόνες κατά του κορωνοϊού τους επίσημους προσκεκλημένους της UEFA για την τελική φάση του Euro 2020 και θα επιτρέψει σε 2.500 VIP επιλογής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να βρεθούν στο Γουέμπλεϊ τον Ιούλιο χωρίς καραντίνα 10 ημερών.

Υπό την απειλή της UEFA να μεταφέρει τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη, η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να αποφάσισε να εξαιρέσει τους επιτελείς της συνομοσπονδίας, τους πολιτικούς, τους χορηγούς και πολλούς ακόμη προσκεκλημένους για τα ημιτελικά και τον τελικό στις 7 με 11 Ιουλίου από την υποχρέωση για πολυήμερη απομόνωση με την άφιξή τους στη Βρετανία.

Πάντως κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βρετανία οι 2.500 (σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς) προσκεκλημένοι θα πρέπει να παραμένουν σε αυτό που οι Αμερικανοί ονόμασαν «φούσκα», δηλαδή σε περιορισμένο χώρο και με συγκεκριμένες συναναστροφές, μόνο μεταξύ τους, σύμφωνα με τους Times.

Έτσι προβλέπεται να ανοίξει ένα «παράθυρο» στις 6 Ιουλίου για τους εισερχόμενους στη Βρετανία από τις χώρες της «πορτοκαλί» λίστας της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, και θα παραμείνει ανοικτό έως και αμέσως μετά τον τελικό της 11ης Ιουλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph του Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμη:

Προ της αναμενόμενης κατακραυγής για την εξαίρεση της ελίτ της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας από τους περιορισμούς, ο Βρετανός υφυπουργός Πολιτισμού Τζον Γουίτινγκντεϊλ έκανε λόγο για επιβεβλημένη εξαίρεση ενώ οι VIP θα έχουν «αυστηρούς περιορισμούς».

Βεβαίως οι εισερχόμενοι προσκεκλημένοι θα πρέπει με την άφιξή τους να επιδείξουν ένα πρόσφατο αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε ελέγχους και κατά την παραμονή τους στο Λονδίνο.

Πάντως η λεγόμενη «φούσκα» μάλλον για καλό των ίδιων των VIP θα είναι καθώς τα πράγματα στη Βρετανά έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν πάλι εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, με 100 κρούσματα την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους, πολύ περισσότερο από τη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρότεινε μάλιστα τη μεταφορά του τελικού στη Ρώμη, λόγω του νέου κύματος της πανδημίας στη Βρετανία, αλλά η UEFA αρνήθηκε ότι έχει τέτοια σχέδια.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάρει το επιδημιολογικό ρίσκο της ανοικτής διοργάνωσης των τελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αφήνοντας στην άκρη τα περί κοινωνικής απόστασης και επιτρέποντας 60.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό του φετινού Euro, επενδύοντας και σε μια καλή πορεία της εθνικής Αγγλίας.

Πηγή: The Times, The Daily Tellegraph, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή