Κούρσα για το διάστημα: Ο Μπράνσον θέλει να προλάβει τον Μπέζος

Κούρσα για το διάστημα: Ο Μπράνσον θέλει να προλάβει τον Μπέζος

Ο Βρετανός προσπαθεί να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα... φύγει από τον πλανήτη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιόρρυθμος Βρετανός δισεκατομμυριούχος, θα προσπαθήσει να προλάβει τον Τζεφ Μπέζος για εννιά μέρες και να πάει πρώτος στο διάστημα με διαφορά εννέα ημερών.

Ο Άγγλος μεγιστάνας των δεκάδων οικονομικών κλάδων, από τη μουσική μέχρι την αεροπορία, σκοπεύει να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα κάνει… διαστημική βόλτα, στοχεύοντας να φύγει από τον πλανήτη την άλλη Κυριακή με το σκάφος της εταιρίας του, Virgin Galactic.

Η εταιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η επόμενη δοκιμαστική της πτήση θα λάβει χώρα στις 11 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει έξι επιβάτες: Τον κ. Μπράνσον και πέντε υπαλλήλους της.

Κούρσα για το διάστημα: Ο Μπράνσον θέλει να προλάβει τον Μπέζος-1
Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα πετάξει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου (φωτ.: Reuters).

Μετά την επιτυχή δοκιμαστική πτήση τον Μάιο, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας έδωσε στα τέλη Ιουνίου άδεια στη Virgin Galactic για τη μεταφορά επιβατών επί πληρωμή στο διάστημα. Η εκτόξευση πρόκειται να γίνει στο Νέο Μεξικό.

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της Virgin Galactic ήρθε μερικές μόνο ώρες έπειτα από εκείνη της Blue Origin του κ. Μπέζος ότι ο ιδρυτής της Amazon θα συνοδευθεί στο ταξίδι του στο διάστημα στις 20 Ιουλίου από την πρωτοπόρο της αμερικανικής αεροπλοΐας Γουόλι Φανκ. Ο κ. Μπέζος σκοπεύει να κάνει την πρώτη του βόλτα στο διάστημα ανήμερα της επετείου της πρώτης προσεδάφισης στη Σελήνη το 1969.

Κούρσα για το διάστημα: Ο Μπράνσον θέλει να προλάβει τον Μπέζος-2
Ο Ίλον Μασκ έχει σημειώσει πρόοδο στις διαστημικές μεταφορές με την Tesla (φωτ.: Reuters).

Η κούρσα των δισεκατομμυριούχων για την «κατάκτηση» του διαστήματος, με τη σπουδή των Ίλον Μασκ, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζεφ Μπέζος να δώσουν πακτωλό χρημάτων στη σχετική έρευνα και πραγματοποίηση διαστημικών ταξιδίων, θυμίζει στους παλαιότερους την αντίστοιχη κούρσα στις δεκαετίες 1950 έως και 1970 μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: The New York Times, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή