Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην πρεσβεία της Πολωνίας η Λευκορωσίδα σπρίντερ Τσιμανούσκαγια – Ζητεί άσυλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην πρεσβεία της Πολωνίας η Λευκορωσίδα σπρίντερ Τσιμανούσκαγια – Ζητεί άσυλο

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μέλος της λευκορωσικής κοινότητας στην Ιαπωνία που βρίσκεται σε επαφή με την 24χρονη σπρίντερ δήλωσε ότι η αθλήτρια ζητεί πολιτικό άσυλο από τη Βαρσοβία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια κατήγγειλε ότι μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο και αρνήθηκε να επιβιβασθεί σε πτήση προς τη Λευκορωσία.

Η αθλήτρια, η οποία επρόκειτο να αγωνιστεί τη Δευτέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι προπονητής την προσέγγισε και της είπε ότι υπήρχε εντολή να απομακρυνθεί, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι προπονητές αποφάσισαν να αποσύρουν την Τσιμανούσκαγια έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη «συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή της».

Ενημέρωση από την Ιαπωνία ζητεί η Λευκορωσία

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο υπέβαλε επίσημο αίτημα στις ιαπωνικές αρχές για πληροφορίες σχετικά με την αθλήτρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παρίσι: Τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει άσυλο στην Τσιμανούσκαγια

Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσίδα αθλήτρια, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Στους 44-46 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στην κορυφή του ολυμπιακού βάθρου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή