ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: «Απίστευτα μεγάλο πλήθος» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πλήθος ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, παρά τους φόβους για τρομοκρατική ενέργεια

Αφγανιστάν: «Απίστευτα μεγάλο πλήθος» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πλήθος ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας προς τους πολίτες τους να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή λόγω της απειλής να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters διπλωμάτης ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολονύχτιο θρίλερ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λόγω «τρομοκρατικής απειλής»

Ο διπλωμάτης σημείωσε -υπό το καθεστώς της ανωνυμίας- πως περίπου 1.500 πολίτες των ΗΠΑ ή πρόσωπα που έχουν αμερικανική βίζα προσπαθούν να μπουν στο αεροδρόμιο.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι οι πτήσεις θα αυξηθούν σήμερα, αν και χθες είχαν μειωθεί.

Δυτικές χώρες συνεχίζουν τον αγώνα απέναντι στον χρόνο, με ορίζοντα την 31η Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης ξένων και Αφγανών πολιτών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εγγραφο ΟΗΕ: Σκηνικό τρόμου με απειλές και ξυλοδαρμούς από τους Ταλιμπάν

«Εγγυώνται την ασφάλεια» οι Ταλιμπάν

Από την πλευρά τους, φρουροί που ανήκουν στις τάξεις των Ταλιμπάν συνεχίζουν να προστατεύουν τους αμάχους έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστήριξε στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος σήμερα στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως οι δυτικές δυνάμεις υποχρεούνται να τηρήσουν την προθεσμία για την αποπεράτωση των επιχειρήσεων εκκένωσης, που εκπνέει στα τέλη του μήνα.

«Οι απειλές του ΙΚ δεν μπορούν να αγνοηθούν»

Παρά τις παραπάνω εγγυήσεις, ωστόσο, «οι πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών περί απειλών για κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας από το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορούν να αγνοηθούν», τόνισε διπλωμάτης χώρας μέλους του NATO που βρίσκεται στην Καμπούλ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Τρία μωρά γεννήθηκαν εν μέσω των επιχειρήσεων εκκένωσης

Χιλιάδες πολίτες, ξένοι και Αφγανοί, που προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, έχουν συρρεύσει στην περιοχή του αεροδρομίου με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα αεροπλάνα που αναχωρούν από την Καμπούλ.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις