ΗΠΑ: Τελεσίγραφο Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό ή εβδομαδιαία τεστ σε μεγάλες εταιρείες

ΗΠΑ: Τελεσίγραφο Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό ή εβδομαδιαία τεστ σε μεγάλες εταιρείες

Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις ύψους σχεδόν 14.000 $ ανά παράβαση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί που εργάζονται σε εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου ή να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ μια φορά την εβδομάδα, βάσει εντολής της κυβέρνησης των ΗΠΑ η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα Πέμπτη.

Η Διοίκηση για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία δήλωσε ότι οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις ύψους σχεδόν 14.000 $ ανά παράβαση.

Οι νέες απαιτήσεις, τις οποίες είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο, θα ισχύουν για περίπου 84 εκατ. εργαζόμενους σε επιχειρήσεις μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, παρόλο που δεν είναι σαφές πόσοι εξ’ αυτών είναι ανεμβολίαστοι.

Αυστηρότεροι κανόνες θα ισχύουν και για 17 εκατ. επιπλέον ανθρώπους που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τα προγράμματα Medicare και Medicaid.

Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν την επιλογή να υποβάλλονται σε τεστ και θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν.

Η δημοσίευση των κανόνων έρχεται σε συνέχεια των μαραθώνιων διαβουλεύσεων του Λευκού Οίκου με επιχειρηματικούς ομίλους, εργατικά συνδικάτα και φορείς.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (OSHA) συνέταξε αυτούς τους κανόνες υπό το πρίσμα της έκτακτης ανάγκης με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

Τώρα η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αντιμετωπίσει μια άμεση πρόκληση από Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο στο δικαστήριο.

Ήδη πάνω από 30 Ρεπουμπλικάνοι που υπηρετούν ως γενικοί εισαγγελείς σε πολιτείες έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να υποβάλουν μήνυση, υποστηρίζοντας ότι μόνο το Κογκρέσο μπορεί να θεσπίσει τέτοιες σαρωτικές αλλαγές, στο πλαίσιο έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, ο OSHA θα απαιτήσει από τις επιχειρήσεις να παρέχουν άδεια μετ’ αποδοχών στους υπαλλήλους για να κάνουν εμβόλιο και αναρρωτική άδεια για να ξεπεράσουν τυχόν παρενέργειες που τους εμποδίζουν να εργαστούν

Πηγή: Associated Press

Διαβάστε επίσης: 

Χάπι Merck: «Πράσινο φως» από τις βρετανικές αρχές

– ΠΟΥ: Ενέκρινε το ινδικό εμβόλιο Covaxin για επείγουσα χρήση

– ΗΠΑ: Σύσταση του CDC για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών με Pfizer

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή