Κρεμλίνο για Ουκρανικό: Η γκάφα της Βρετανίδας ΥΠΕΞ προδίδει την άγνοια της Δύσης

Κρεμλίνο για Ουκρανικό: Η γκάφα της Βρετανίδας ΥΠΕΞ προδίδει την άγνοια της Δύσης

«Αγνοια» καταλογίζει στη Δύση η Μόσχα με αφορμή ένα λάθος της Βρετανίδας ΥΠΕΞ. Για επιχείρημα «σκουπίδι» κάνει λόγο το Λονδίνο.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο επικαλέστηκε σήμερα γεωγραφική γκάφα της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας ως παράδειγμα για να υποστηρίξει ότι οι δυτικοί ηγέτες είναι ελάχιστα ενημερωμένοι σχετικά με το αντικείμενο στην αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης όσον αφορά την Ουκρανία.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα μέσα στην οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη θέση μας», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες, στις οποίες μετέχουν η Γαλλία και η Γερμανία, για την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα χθες, Πέμπτη.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant έγραψε, επικαλούμενη δηλώσεις δύο διπλωματικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν χθες οι υπουργοί των δύο χωρών, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ρώτησε τη Βρετανίδα ομόλογό του Τρας αν αναγνωρίζει την ρωσική κυριαρχία επί του Ροστόφ και του Βορονέζ –δύο περιοχές στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, όπου συγκεντρώνονται οι ρωσικές δυνάμεις.

Η εφημερίδα Kommersant πρόσθεσε ότι η Τρας απάντησε πως η Βρετανία δεν θα τις αναγνωρίσει ποτέ ως ρωσικές και χρειάστηκε να τη διορθώσει ο πρεσβευτής της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα σε άλλη ρωσική εφημερίδα, η Τρας δήλωσε ότι θεώρησε εσφαλμένα πως ο Λαβρόφ αναφερόταν σε ουκρανικές επαρχίες.

Βρετανική πηγή: «Εντελώς σκουπίδια» τα περί άγνοιας της Δύσης

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας παράκουσε όταν ο Ρώσος ομόλογός της Σεργκέι Λαβρόφ τη ρώτησε σχετικά με την κυριαρχία δύο ρωσικών περιοχών, δήλωσε σήμερα βρετανική πηγή, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου.

«Αυτά είναι εντελώς σκουπίδια και κλασική ρωσική προπαγάνδα», τόνισε η βρετανική πηγή, αντιδρώντας στα σχόλια που έκανε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Συνάντηση Τρας – Λαβρόφ: Παγερά βλέμματα και βιαστική αποχώρηση του Ρώσου ΥΠΕΞ

Ουκρανικό: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες του σχήματος της Νορμανδίας

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί πρέπει να εγκαταλείψουν «τώρα» την Ουκρανία

Ουκρανικό: Διπλωματία κάτω από ομοβροντίες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή