Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 80.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από πολιορκημένες πόλεις τις τελευταίες 48 ώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 80.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από πολιορκημένες πόλεις τις τελευταίες 48 ώρες

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πάνω από 80.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες από το Σούμι και τα περίχωρα του Κιέβου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες από το Σούμι, μια πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία και από τα περίχωρα του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική κυβέρνηση.

Στα βορειοανατολικά, από το Τροστιάνετς, το Σούμι και την Κρασνοπίλια αναχώρησαν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι με προορισμό την Πολτάβα, 150 χιλιόμετρα νοτιότερα, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Από τα περίχωρα του Κιέβου (Μποροντιάνκα, Μπούτσα, Ιρπίν και Χοστόμελ) έφυγαν περίπου 20.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 3.000 κάτοικοι «έφυγαν, με δυσκολία», από το Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία, τις τελευταίες 48 ώρες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι κατά τις χθεσινές εκκενώσεις των πολιορκημένων πόλεων απομακρύνθηκαν 60.000 Ουκρανοί.

Η Βέρεστσουκ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα για να λειτουργήσουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και να εφοδιαστούν οι πόλεις με φάρμακα, τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, περισσότεροι από 2,3 εκατ. Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία στην Ουκρανία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από τη 15η μέρα ρωσικής εισβολής

Βαρύ το κόστος των υλικών καταστροφών

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή