Γερμανοί ευρωβουλευτές ζητούν έξωση του Μπερλουσκόνι από το ΕΛΚ εάν στηρίξει κυβέρνηση Μελόνι

Γερμανοί ευρωβουλευτές ζητούν έξωση του Μπερλουσκόνι από το ΕΛΚ εάν στηρίξει κυβέρνηση Μελόνι

Γερμανοί ευρωβουλευτές ζητούν να εκδιωχθεί από την ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η παράταξη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εάν εκείνος στηρίξει μια κυβέρνηση υπό την Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανοί ευρωβουλευτές ζητούν να εκδιωχθεί από την ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) η παράταξη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εάν εκείνος στηρίξει μια κυβέρνηση υπό την Τζόρτζια Μελόνι και τα προερχόμενα από την ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.

Ομάδα Γερμανών ευρωβουλευτών έστειλε σχετική επιστολή στον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως σημειώνει σε άρθρο του το Politico.

«Δεν είναι πολύ αργά για να αποτρέψουμε μια ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία», σημειώνουν στην επιστολή του οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με το Politico.

«…σας ζητάμε… να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συμμετοχή του ΕΛΚ σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση στην Ιταλία… Εάν η Forza Italia, ωστόσο, συμφωνήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να συνεκλέξει την Τζόρτζια Μελόνι πρωθυπουργό, δεν πρέπει να έχει μέλλον στη φιλοευρωπαϊκή κομματική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», συνεχίζουν στην επιστολή τους προς τον Βέμπερ οι – μόλις τρεις – Γερμανοί ευρωβουλευτές που δεν ανήκουν καν στις τάξεις του ΕΛΚ.

Ο Θανάσης Μπακόλας, γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, απέρριψε το περιεχόμενο της επιστολής των τριών Γερμανών ευρωβουλευτών ως «προσβλητικό» προς τη δημοκρατική βούληση των Ιταλών ψηφοφόρων που είναι εκείνοι που θα κρίνουν τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία, όπως σημειώνεται στο άρθρο του Politico.   

Ο Σταύρος Παπαντωνίου είχε γράψει στην «Κ» προ ημερών για την κριτική που δέχεται ο Μάνφρεντ Βέμπερ για την ήπια στάση που κρατάει έναντι της Τζόρτζια Μελόνι.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως γράφαμε στην «Κ» το βράδυ των ιταλικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, πως τα τρία κόμματα που αναμένεται τώρα να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ιταλία ανήκουν το καθένα σε διαφορετική πολιτική ομάδα στην ευρωβουλή: Τα Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) – Η Λέγκα του Σαλβίνι ανήκει στην ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας ID (αν και όπως έγραφε η «Κ» η Λέγκα «φλερτάρει» και με το ΕΛΚ) – και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι ανήκει στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή