Ο Ερντογάν αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες «λόγω απειλών»

Ο Ερντογάν αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες «λόγω απειλών»

Κατά 100 δισ. λίρες αυξάνει η Τουρκία τον αμυντικό προϋπολογισμό της, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρεται σε «απειλές στην ευρύτερη περιοχή»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της Τουρκίας κατά 100 δισ. λίρες «λόγω απειλών στον κόσμο και στην ευρύτερη περιοχή» ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του. «Λόγω των αυξανόμενων απειλών στον κόσμο, αλλά και στην περιοχή μας αυξάνουμε τον αμυντικό προϋπολογισμό μας για το 2023 σε αρκετά υψηλό επίπεδο, στις 469 δισ. λίρες (26 δισ. ευρώ)» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο να μην αγοράζουν όπλα. «Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι ο εξοπλιστικός ενθουσιασμός της Ελλάδας ή της ελληνοκυρπιακής διοίκησης (Kυπριακή Δημοκρατία) και οι προσπάθειες εξοπλισμού δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα εκτός από το να αυξήσει την ένταση οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο».

«Η Τουρκία θα προμηθεύει φυσικό αέριο την Ευρώπη»

Ακόμη, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την πρόταση του Ρώσου προέδρου για δημιουργία ενός νέου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία. «H Eυρώπη ψάχνει με αγωνία για το που θα βρει αέριο. Με τη βοήθεια του Θεού η Τουρκία δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Με τις τελευταίες εξελίξεις η Τουρκία θα γίνει κόμβος και στο φυσικό αέριο. Στην τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Πούτιν είχαμε τις ίδιες απόψεις έτσι θα δημιουργήσουμε έναν κόμβο από το αέριο που έρχεται από την Ρωσία» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «η Ευρώπη μπορεί να προμηθευτεί αέριο από την Τουρκία».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή