Τουρκικά πυρά σε Σουηδία, Δανία, Ολλανδία: «Καταδικάζουμε το έγκλημα μίσους κατά του ιερού μας βιβλίου»

Τουρκικά πυρά σε Σουηδία, Δανία, Ολλανδία: «Καταδικάζουμε το έγκλημα μίσους κατά του ιερού μας βιβλίου»

«Βολές» κατά της Σουηδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας εκτοξεύει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βολές» κατά της Σουηδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας εκτοξεύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, τονίζοντας πως καταδικάζει «το έγκλημα μίσους κατά του ιερού μας βιβλίου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι το έγκλημα μίσους που διαπράχθηκε στη Σουηδία κατά του ιερού μας βιβλίου, του Ιερού Κορανίου, επιτράπηκε να διαπραχθεί και στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ξανά από τον ίδιο τσαρλατάνο ο οποίος μισεί το Ισλάμ.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δανία, μετά από τη Σουηδία και την Ολλανδία, δεν αποφεύχθηκε, παρά τις προειδοποιήσεις μας, καθώς αποκαλύπτει τις επικίνδυνες διαστάσεις της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και του μίσους, με την κατάχρηση του λεγόμενου περιβάλλοντος ελευθερίας, στην Ευρώπη.

Η ανοχή τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων, που προσβάλλουν τις ευαισθησίες εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη, απειλεί την πρακτική της ειρηνικής συνύπαρξης και προκαλεί ρατσιστικές, ξενοφοβικές και αντιισλαμικές επιθέσεις που συμβαίνουν καθημερινώς εκεί.

Υπενθυμίζουμε τις ευθύνες των κυβερνήσεων, που παραμένουν αδιάφορες μπροστά σε αυτές τις ενέργειες, οι οποίες περιθωριοποιούν τους μουσουλμάνους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής κοινωνίας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρεσβευτής της Δανίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή