10 μεζεδιάρικα κρασιά που πάνε με όλα

10 μεζεδιάρικα κρασιά που πάνε με όλα

Παίζουν σε πολλά ταμπλό, φλερτάρουν και με κρέας και με τυρί και έχουν γλεντζέδικο ταμπεραμέντο. Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουν τους μεζέδες μας.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

V for Vostilidi, Βοστυλίδι, Οινοποιείο Σαρρή, Κεφαλονιά

Το V for Vostilidi του Πάνου Σαρρή είναι μία ακόμη οξειδωτική έκφραση της ομώνυμης κεφαλονίτικης ποικιλίας, από έναν μοναδικό αμπελώνα κοντά στην Παλλική. Είναι ένα κρασί με ελαφρύ χρυσαφί χρώμα, έντονα αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και αποξηραμένων ανθέων, mineral και ορυκτό χαρακτήρα, τονισμένη οξύτητα και πλούσιο σώμα. Θα ταιριάξει με πολλούς μεζέδες, ιδιαίτερα δε με τα σαγανάκια με μαρμελάδες εσπεριδοειδών.

Οινότρια Γη, Cabernet Sauvignon Αγιωργίτικο, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Καπανδρίτι

Ένα σπουδαίο κρασί από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, που έχει την υπογραφή του διάσημου «ιπτάμενου οινολόγου» Michel Rolland (σ.σ. έτσι αποκαλούν τους οινολόγους που ταξιδεύον συχνά, ως σύμβουλοι σε οινοποιεία από όλο τον κόσμο). Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, με έντονα αρώματα μαύρων και αποξηραμένων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, μαύρης σοκολάτας, δρυός και τονισμένη οξύτητα, πλούσιο σώμα και υψηλές τανίνες. Συνδυάστε το με μοσχαρίσιες λιπαρές κοπές, μέτρια ψημένες, όπως ένα ribeye ή μια picanha.

Ρετσίνα, Σαββατιανό, Κτήμα Παπαγιαννάκου, Αττική

Αν και παραμένει ένα παρεξηγημένο στιλ κρασιού, η ποιοτική εμφιαλωμένη Ρετσίνα συνδυάζεται εξαιρετικά με φαγητό, και δη με μεζέδες με πολλές έντονες και διαφορετικές γεύσεις. Η συγκεκριμένη έχει αρώματα πεύκου, βοτανικών και φυτικών στοιχείων και πράσινων φρούτων και εσπεριδοειδών. Έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Μπορεί να συνδυαστεί με πολλά, από έντονα τυριά και πίτες έως χοιρινό φρικασέ.

Βιδιανό, Ιδαία Οινοποιητική, Κρήτη

Από τη διάσημη γηγενή ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό της Ιδαίας είναι πρασινοκίτρινο στο χρώμα με αρώματα ανθέων (γιασεμί, τριαντάφυλλο) και πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων. Έχει μέτρια οξύτητα, μέτριο σώμα και λιπαρή υφή. Θα μπορούσε να συνδυαστεί με φρέσκα λιπαρά τυριά, όπως μια γραβιέρα Κρήτης με θυμαρίσιο μέλι ή με λευκά κρέατα, όπως ψητό κοτόπουλο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή