Η Χαβάη κατηγορεί τουρίστες πως ενοχλούν τα δελφίνια

Η Χαβάη κατηγορεί τουρίστες πως ενοχλούν τα δελφίνια

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Χαβάης, οι κολυμβητές κινούνταν προς τα δελφίνια που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. 

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα περιστατικό «επιθετικής παρενόχλησης» σε βάρος δελφινιών από τουρίστες διερευνούν οι αρχές της Χαβάης

Το κολύμπι με δελφίνια είναι δημοφιλής δραστηριότητα των επισκεπτών στη Χαβάη, παρότι ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει το κολύμπι σε απόσταση μικρότερη των 45 μέτρων. 

Κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου την Κυριακή, οι αρχές εντόπισαν 33 τουρίστες να κολυμπούν στο Honaunau Bay, ακολουθώντας μία ομάδα δελφινιών. 

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Χαβάης, οι κολυμβητές κινούνταν προς τα δελφίνια που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας «οι κολυμβητές εμφανίζονται να κυνηγούν επιθετικά, να περικυκλώνουν και να παρενοχλούν την αγέλη». 

Οι τουρίστες ενημερώθηκαν πως παραβίαζαν τον ομοσπονδιακό νόμο πριν καν βγουν από το νερό και μόλις επέστρεψαν στην ακτή τος προσέγγισαν ένστολοι για τις τυπικές διαδικασίας. 

Η Χαβάη κατηγορεί τουρίστες πως ενοχλούν τα δελφίνια-1
Department of Land and Natural Resources

Ο σχετικός ομοσπονδιακός νόμος τέθηκε σε ισχύ το 2021 με στόχο την προστασία των δελφινιών, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα υδρόβια θηλαστικά θα μπορούν να «καταφεύγουν ανενόχλητα στον οικότοπο ξεκούρασής τους», διευκρινίζει η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Ο νόμος αφορά τα μακρύρρυγχα στροφοδέλφινα (Spinner dolphin) σε απόσταση 2 ναυτικών μιλιων (4 χλμ) από την ακτή των νησιών της Χαβάης, και ισχύει επίσης για σκάφη, κανό, paddleboards και drone.

Τα δελφίνια είναι πλάσματα που κυνηγούν τη νύχτα και ξεκουράζονται και κοινωνικοποιούνται την ημέρα. Τα μακρύρρυγχα στροφοδέλφινα οφείλουν το όνομά τους στη συνήθειά τους να πηδούν έξω από το νερό και να κάνουν περιστροφές. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή