Τουρκία: Ο Ερντογάν ακυρώνει και το αυριανό του πρόγραμμα

Τουρκία: Ο Ερντογάν ακυρώνει και το αυριανό του πρόγραμμα

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα δώσει το «παρών» στην αυριανή τελετή εγκαινίων του Ακούγιου. Είχε προηγηθεί η ακύρωση και του σημερινού του προγράμματος, έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος και επικεφαλής του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, ακυρώνεται. Η συμμετοχή του στην τελετή των εγκαινίων του Ακούγιου θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα δώσει το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Μερσίνης. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ακύρωση του σημερινού προγράμματός του, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του.

Οπως σημείωσε, η απόφαση ελήφθη ύστερα από σύσταση των ιατρών του, την ώρα που η προεκλογική περίοδος στη χώρα βρίσκεται στην κορύφωσή της ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου. «Σήμερα, θα ξεκουραστώ στο σπίτι με τη συμβουλή των γιατρών μας», είπε. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ανήκουν στο σπουδαίο έθνος μου, όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου που έστειλαν τις ευχές και τις προσευχές τους μετά τη μικρή αδιαθεσία που είχα κατά τη διάρκεια εκπομπής λόγω της απαιτητικής εργασίας μου.

Σήμερα, παραμένω στο σπίτι κατόπιν συμβουλής των ιατρών μου. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να συναντηθώ με τους αδελφούς μου από τo Κιρίκαλε, την Υοσγάτη και τη Σεβάστεια. Παρακαλώ από όλους να με συγχωρέσουν. Ο αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, θα παρευρεθεί (εκεί) εκ μέρους μου. 

Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να πετύχουμε για το αγαπημένο μας έθνος τους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και χαρά».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή