Φίλη της Κάρολ επιβεβαιώνει την ιστορία με τον Τραμπ

Φίλη της Κάρολ επιβεβαιώνει την ιστορία με τον Τραμπ

Μια φίλη της Τζιν Κάρολ κατέθεσε την Τρίτη ότι η συγγραφέας τής τηλεφώνησε λίγα λεπτά μετά τον βιασμό που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον Ντόναλντ Τραμπ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φίλη της Τζιν Κάρολ κατέθεσε την Τρίτη ότι η συγγραφέας τής τηλεφώνησε λίγα λεπτά μετά τον βιασμό που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, η Λίζα Μπίρνμπαχ κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ότι θυμάται «ζωντανά» την Κάρολ να της τηλεφωνεί εκείνο το απόγευμα την άνοιξη του 1966 και να της λέει ότι ο Τραμπ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα δοκιμαστήριο στον όροφο με τα εσώρουχα του καταστήματος Μπέργκντορφ Γκούντμαν στη Νέα Υόρκη.

«Της είπα: Τζιν, μόλις βιάστηκες. Πρέπει να πας αμέσως στην αστυνομία», αναφέρει η Μπίρνμπαχ. Ωστόσο, η Τζέιν Κάρολ αρνήθηκε να το κάνει. Η φίλη της καταθέτει πως η άρνησή της υπήρξε αιτία να μαλώσουν εκείνη τη στιγμή, όμως αργότερα συμφώνησαν να μη μιλήσουν ποτέ ξανά για το θέμα.

Η καταγγελία ήρθε στην επιφάνεια όταν η Κάρολ την ανέφερε στα απομνημονεύματα που εξέδωσε το 2019. Στην κατάθεση που έδωσε τη Δευτέρα αρνήθηκε πως κατασκεύασε μόνη της τις κατηγορίες προκειμένου να κερδίσει δημοσιότητα.

Παράλληλα, μια άλλη γυναίκα εν ονόματι Τζέσικα Λιντς, 81 ετών σήμερα, κατέθεσε στο ίδιο δικαστήριο ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον Τραμπ σε μια πτήση με κατεύθυνση προς τη Νέα Υόρκη, στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή