Ρωσία: «Πολυάριθμες» νυχτερινές επιθέσεις με drones στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: «Πολυάριθμες» νυχτερινές επιθέσεις με drones στο Μπέλγκοροντ

Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν ωστόσο ζημιές σε οχήματα, σπίτια και δημόσια κτίρια στην περιοχή, αλλά όχι και θύματα, λέει ο κυβερνήτης της περιοχής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολυάριθμες» επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα επιδρομή ενόπλων που εισέβαλαν από την Ουκρανία.

«Η νύχτα δεν ήταν αληθινά ήσυχη. Υπήρξαν πολυάριθμες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η αντιαεροπορική άμυνα ασχολήθηκε με μεγάλο μέρος αυτών», ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ μέσω της εφαρμογής Telegram, διευκρινίζοντας πως οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν ωστόσο ζημιές σε οχήματα, σπίτια και δημόσια κτίρια στην περιοχή, αλλά δεν υπήρξαν νεκροί.

Σε άλλη του ανάρτηση στο Telegram, ο Γκλάντκοφ έκανε λόγω για ουκρανικό βομβαρδισμό στο χωριό Τερεζόβκα, με έναν άνδρα τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Στη νότια Ρωσία επεκτείνεται η αντιπαράθεση

Σημειώνεται ότι οι περιφέρειες του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ στη νότια Ρωσία φαίνεται να εξελίσσονται σε νέο μέτωπο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, αφού οι εχθροπραξίες πέρα από τα σύνορα – στη ρωσική πλευρά αυτή τη φορά – όλο και αυξάνονται, μαζί με τον πόλεμο πληροφοριών και προπαγάνδας που σοβεί σχετικά.

Οι ειδήσεις που έρχονται από την ουκρανική και τη ρωσική πλευρά είναι εντελώς διαφορετικές αναφορικά με την ίδια περιοχή, με τους Ρώσους να κάνουν λόγο για αυξανόμενη επιθετικότητα των Ουκρανών επί ρωσικού εδάφους –έχοντας πάντως χάσει τη Δυτική προσοχή εξαιτίας της πολυετούς προσπάθειας προπαγάνδας από τη Μόσχα- και τους Ουκρανούς να αποποιούνται κάθε ευθύνης και να αποφεύγουν να αναφέρουν οτιδήποτε για περιοχές πέρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Υστερα από πολλαπλά διασυνοριακά επεισόδια με επιθέσεις από αέρος στις περιφέρειες του Κουρσκ και του Μπέλγκοροντ τους προηγούμενους μήνες, τη Δευτέρα προέκυψε σύμφωνα με τους Ρώσους ένα σοβαρό περιστατικό εισόδου ουκρανικού τεθωρακισμένου επί ρωσικού εδάφους με κατάληψη ενός μικροσκοπικού κομματιού της νόμιμης ρωσικής επικράτειας (όχι αυτής που μονομερώς προσάρτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ανήκει στην Ουκρανία).

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή