Γιατί η Air New Zealand θα ζυγίζει τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων

Γιατί η Air New Zealand θα ζυγίζει τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων

Οχι, δεν είναι αυτό που πολλοί τρέμουν, η αποτίμηση του εισιτηρίου βάσει βάρους, δηλαδή.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητεί από τον εθνικό αερομεταφορέα, την Air New Zealand, να… ζυγίζει τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων από το Οκλαντ έως τις 2 Ιουλίου. 

Οχι, δεν είναι αυτό που πολλοί τρέμουν, η αποτίμηση του εισιτηρίου βάσει βάρους, δηλαδή. Η πρωτοβουλία απλώς εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας κατά την οποία θα συλλεχθούν στοιχεία για το φορτίο και την κατανομή βάρους στα αεροπλάνα. 

«Θα ζυγίζουμε οτιδήποτε μπαίνει στο αεροσκάφος -από το φορτίο έως τα γεύματα και τις αποσκευές», σημειώνει ο Αλαστερ Τζέιμς, ειδικός για τη βελτίωση του ελέγχου φόρτωσης της αεροπορικής εταιρείας. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις αποσκευές καμπίνας χρησιμοποιούμε τα μέσα βάρη που συλλέγουμε μέσω της έρευνας».

Παρ’ όλα αυτά, το βάρος είναι ένα προσωπικό δεδομένο που πολλοί δεν θέλουν να αποκαλύψουν. Γι’ αυτόν τον λόγο, και προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των επιβατών, η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει πως τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα.

Στους επιβάτες θα ζητείται να στέκονται σε μια ψηφιακή ζυγαριά προτού επιβιβαστούν, με το βάρος τους να καταχωρείται, αλλά χωρίς να γίνεται ορατό στην οθόνη ή στους παρισταμένους. 

«Γνωρίζουμε πως η ζυγαριά μπορεί για κάποιους να είναι τρομακτική. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας πως δεν θα εμφανίζεται πουθενά το βάρος τους, δεν θα το γνωρίζουμε ούτε εμείς», διαβεβαιώνει ο Τζέιμς. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ υποβάλλει τους επιβάτες της στο… μαρτύριο της ζυγαριάς. Οι επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων είχαν συμμετάσχει σε αντίστοιχη έρευνα το 2021, ωστόσο η τωρινή, που γίνεται για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή