Ρωσία: Πώς κάλυψαν τα ρωσικά ΜΜΕ την ανταρσία του Πριγκόζιν

Ρωσία: Πώς κάλυψαν τα ρωσικά ΜΜΕ την ανταρσία του Πριγκόζιν

Οι εξελίξεις δεν έχουν καλυφθεί εκτενώς, με το κανάλι Rossiya 24 να βρίσκει χρόνο ακόμη και για να προβάλει μια ταινία μισής ώρας που αποτίει φόρο τιμής στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα κανονικά προγράμματα τους, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις που μαίνονται στη χώρα, με εξαίρεση ορισμένα έκτακτα δελτία ειδήσεων.

Σήμερα το πρωί, το διάγγελμα του προέδρου Πούτιν προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Ωστόσο, οι εξελίξεις δεν έχουν καλυφθεί εκτενώς, με το ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24 να βρίσκει χρόνο ακόμη και για να προβάλει μια ταινία μισής ώρας που αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα φίλο του Πούτιν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα κανάλια όντως χαρακτήρισαν τον Πριγκόζιν ως τον κύριο υπαίτιο πίσω από την εξέγερση, αλλά δεν τον πρόβαλαν εκτενώς. Αν και εξέχουσα προσωπικότητα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πριγκόζιν παραμένει ένα πρόσωπο όχι ιδιαίτερα οικείο στους Ρώσους τηλεθεατές.

Η μισθοφορική ομάδα της Βάγκνερ έχει επαινεθεί συχνά από τα κρατικά κανάλια, αλλά ο ίδιος ο Πριγκόζιν δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου. Στη συνέχεια, δελτία περιέγραφαν τα βήματα που έγιναν από τις αρχές για την αντιμετώπιση της ανταρσίας του Πριγκόζιν σε έναν τόνο καθησυχαστικό για τους τηλεθεατές.

Ένας ανταποκριτής στο Rossiya 1, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι όλα ήταν «ήρεμα» στο Ροστόφ-ον-Ντον, το οποίο παρόλα αυτά οι δυνάμεις του Βάγκνερ υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή