Ψευδοπρωθυπουργός στα Κατεχόμενα: Δεν θα ξανασυζητήσουμε για ομοσπονδία

Ψευδοπρωθυπουργός στα Κατεχόμενα: Δεν θα ξανασυζητήσουμε για ομοσπονδία

Ολοένα και πιο αδιάλλακτη καθίσταται η τουρκική πλευρά στην Κύπρο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και πιο αδιάλλακτη καθίσταται η τουρκική πλευρά στην Κύπρο, καθώς μερικές μέρες μετά την έκκληση Ερντογάν στη διεθνή κοινότητα για αναγνώριση των Κατεχομένων, ο Τουρκοκύπριος ψευδοπρωθυπουργός, Ουνάλ Ουστέλ, δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν «θα ξανακοροϊδέψουν τους Τούρκους της Κύπρου», οι οποίοι δεν θα συζητήσουν ξανά περί ομοσπονδίας, επιμένοντας στη «λύση» των δύο κρατών στο νησί.

Ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας της τουρκοκυπριακής κοινότητας καταφέρθηκε κατά της πρόσφατης έκθεσης που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνοντας λόγο για «προκατειλημμένη στάση» και είπε ότι «προσπαθούν να σύρουν την Τουρκία σε διαφορετικά κανάλια με άδικες και αβάσιμες κατηγορίες. Δεν το δεχόμαστε αυτό, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη το κάνει αυτό».

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους πρόσθεσε ότι η Ευρώπη «προσπαθεί να δείξει ως εισβολή τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο», ισχυριζόμενος ότι η παρουσία αυτή «φέρνει ειρήνη όχι μόνο στους Τουρκοκύπριους, αλλά και… στους Ελληνες που ζουν στο νησί», για να ζητήσει εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα «να δει τις πραγματικότητες στην Κύπρο».

Ο κ. Ουστέλ υπογράμμισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκεται στο τραπέζι για προτάσεις λύσης προσανατολισμένες στην ομοσπονδία για σχεδόν 50 χρόνια: «Είπαμε ότι από εδώ και πέρα ​​δεν θα πέφτουμε στο κόλπο των Ελληνοκυπρίων και δεν θα καθίσουμε στο τραπέζι συζητήσεων περί ομοσπονδίας. Αρχίζουμε τώρα να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί στον κόσμο, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του λαού μας».

Ο γεννημένος στα Μαντριά της Πάφου πολιτικός τόνισε ότι μόνο οι Ελληνοκύπριοι επωφελήθηκαν από όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού, αναφερόμενος στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και είπε ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κάνουν τους ανθρώπους που ζουν» στα Κατεχόμενα «να εγκαταλείψουν το νησί».

Υπενθυμίζεται ότι, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Αγκυρα και οι εγκάθετοί της, ο τουρκοκυπριακός λαός –έστω και αλλοιωμένος με την έλευση δεκάδων χιλιάδων εποίκων– είχε ψηφίσει με ισχυρή πλειοψηφία υπέρ του ομοσπονδιακού μορφώματος που πρότεινε το διαβόητο Σχέδιο Ανάν τον Απρίλιο του 2004, με όλα του τα μειονεκτήματα.

Πηγή: NTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή