Ιράν: «Στηρίζουμε την Παλαιστίνη, αλλά δεν εμπλεκόμαστε στην επίθεση της Χαμάς»

Ιράν: «Στηρίζουμε την Παλαιστίνη, αλλά δεν εμπλεκόμαστε στην επίθεση της Χαμάς»

Υπενθυμίζεται ότι ανώτερα μέλη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ είχαν υποστηρίξει ότι Ιρανοί αξιωματούχοι βοήθησαν στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι η Τεχεράνη δεν εμπλέκεται στην επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

«Τα αποφασιστικά μέτρα που έλαβαν οι Παλαιστίνιοι αποτελούν μια εντελώς νόμιμη άμυνα έναντι επτά δεκαετιών καταπιεστικής κατοχής και φρικτών εγκλημάτων που διαπράττει το παράνομο σιωνιστικό καθεστώς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιρανική αποστολή.

«Υποστηρίζουμε αποφασιστικά την Παλαιστίνη, ωστόσο δεν εμπλεκόμαστε στην απόφασή της, την οποία έλαβε μόνη της η Παλαιστίνη», υπογράμμισε.

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ εκτίμησε ότι η επιχείρηση της Χαμάς ήταν επιτυχημένη επειδή ήταν αιφνιδιαστική, ενώ έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη αποτυχία» των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ.

«Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους και να την αποδώσουν στην κατασκοπευτική ικανότητα του Ιράν και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του», τόνισε η ιρανική αποστολή.

«(Το Ισραήλ) δυσκολεύεται να δεχθεί ότι στην κοινότητα των υπηρεσιών Πληροφοριών το αφήγημα είναι ότι ηττήθηκε από μια παλαιστινιακή οργάνωση», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ανώτερα μέλη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ είχαν υποστηρίξει ότι Ιρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας βοήθησαν στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ και έδωσαν το «πράσινο φως» για το τρομοκρατικό χτύπημα σε συνάντηση στη Βηρυτό την περασμένη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT