Ισημερινός: Ο Ντάνιελ Νομπόα νικητής των προεδρικών εκλογών

Ισημερινός: Ο Ντάνιελ Νομπόα νικητής των προεδρικών εκλογών

Η αντίπαλος του Λουίσα Γκονσάλες, «διάδοχος» του πρώην προέδρου της χώρας Ραφαέλ Κορέα, χάνει στον β’ γύρο από τον Νομπόα, γιο μεγιστάνα, που υπόσχεται μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντανιέλ Νομπόα, γιος μεγιστάνα, επικρατεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στον Ισημερινό, καθώς εξασφαλίζει το 52,2% των ψήφων, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα του κεντρικού εκλογικού συμβουλίου (CNE), με το 87% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Η αντίπαλός του Λουίσα Γκονσάλες, «διάδοχος» του πρώην προέδρου της χώρας Ραφαέλ Κορέα, συγκέντρωνε το 47,7% των ψήφων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Κόρνες αυτοκινήτων υποστηρικτών του κ. Νομπόα, 35 ετών, ακούστηκαν όταν μεταδόθηκαν τα αποτελέσματα αυτά στην πρωτεύουσα Κίτο.

Η κυρία Γκονσάλες αναγνώρισε την ήττα της και «συνεχάρη τον νικητή».

Σε αριθμό ψήφων, ο κ. Νομπόα συγκέντρωνε 4,7 εκατ., έναντι 4,2 εκατ. της αντιπάλου του, είχε διαφορά περίπου 400.00 ψήφων.

Ο Ντανιέλ Νομπόα, που έκανε την έκπληξη του πρώτου γύρου όταν προκρίθηκε στον δεύτερο, υπόσχεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να στέλνει επικίνδυνους εγκληματίες σε πλοία-φυλακές.

Στα 35 του, θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην Ιστορία του Ισημερινού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή